Betekenis van de  kwaliteitskenmerken op de blikjes.

 

Acidity: dit is de zuurgraad van de olijfolie. Een laag gehalte aan vrije vetzuren komt de kwaliteit en de smaak ten goede

K270: betreft de zuiverheid van de olie. Zitten er bijvoorbeeld veel andere stoffen in de olie, zoals het geperste vocht van takjes, twijgjes of blaadjes, dan gaat het gehalte aan K270 omhoog. Hoe lager dit cijfer, hoe beter.

K232: is de persing goed geweest dus niet te warm ( bij minder dan 27 graden blijven vitaminen E/K en polyfenolen intact).

DK: is de olijfolie niet gemengd met olie van mindere kwaliteit.

Peroxidatie is een kwaliteitsparameter die aangeeft in hoeverre olijfolie beschadigd is door zuurstof. De omega 6 vetzuren in olijfolie zijn bijvoorbeeld erg gevoelig voor zuurstof. De beste olijfoliën hebben een peroxidatie van minder dan 10.

 

 

Naast deze criteria moet de olie natuurlijk lekker smaken. En dat doet ie!!

Hij is heerlijk groenig en fris, Lekker vol in de mond met een klein pepertje in de keel en een heerlijke nasmaak.